Gode råd
Tørre krydderurter
Tørring af krydderurter i Excalibur dehydrator sikrer det bedste resultat sammenlignet med andre metoder, på grund af den kontrollerede temperatur og luftcirkulation gennem processen.
For at garantere det bedste resultat skal nogle grundregler overholdes:
- Krydderurter skal altid dehydreres adskildt fra andre madvarer, da fugt fra det andre madvarer kan ødelægge krydderurterne.
- Den maksimale temperatur til at tørre krydderurter skal aldrig overstige 41°C, for at bevare krydderurternes egenskaber:
Der forsvinder dyrebare æteriske olier, hvis de får for meget varme! - Ved dehydrering af frø skal frøene fryses i 48 timer før dehydrering, for at sikre mod insektangreb.
- Før man går i gang med dehydrering: vask krydderurterne grundigt i koldt vand. Lad vandet sive fra og tør urterne yderligt med et viskestykke således, at de friske urter er så tørre som muligt ved starten dehydreringen.
- Forvarm dehydratoren til 35°C og spred urterne på bakkerne. Sørg for, at urterne ikke ligger alt for tæt, for at sikre god luftcirkulation under dehydreringen.
- Ved dehydrering af store bundter: fjern hver anden bakke for at sikre den bedste luftcirkulation. Undgå kontakt mellem bakkerne.
- De færdige urter skal være rynket og sprøde.
- Fjern urterne fra dehydratoren med det samme når de er tørre. Overdehydrering vil reducere urternes egeskaber.
- Opbevar tørrede urter i lufttæt glas, et mørkt og køligt sted.